Professionele asbestverwijdering aanvragen(eenvoudige handelingen)

Professionele en veilige asbestverwijdering in Vlaams-Brabant en omstreken. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid tijdens de werkzaamheden.

Asbest kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Daarom kan het een goede investering zijn om asbest uit uw huis te laten verwijderen. Wij doen professionele asbestverwijderingen, via de techniek van eenvoudige handelingen. Onze gekwalificeerde medewerkers zorgen ervoor dat de verwijdering van asbest op een verantwoorde manier plaatsvindt. Asbesim focust zich voor het verwijderen van asbest voornamelijk op regio Vlaams-Brabant (Asse, Merchtem, Dilbeek, Londerzeel,..) en Oost-Vlaanderen (Buggenhout, Aalst,..).

Waarom asbest laten verwijderen?

Asbest is een gevaarlijk materiaal dat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Indien u zeker wil zijn dat de concentratie asbestvezels in uw woning zo laag mogelijk is, laat u dit dus best opruimen en verwijderen. Bij Asbesim zijn we opgeleid om aan de hand van een speciale techniek asbest te verwijderen.

tuinhuisje asbest vrij maken

Professionele asbestverwijdering : eenvoudige handelingen

Asbesim is erkend om via de techniek van eenvoudige handelingen asbest te verwijderen.

Verwijdering van asbest via eenvoudige handelingen is een methode van verwijdering van asbest of asbesthoudend materiaal, waarbij het risico op vrijkomen van asbest beperkt is tot een concentratie kleiner dan 0,01 vezel/cm³.

Wat mag Asbesim verwijderen?

Het verwijderen van asbest in België is gereguleerd. Via de techniek van eenvoudige handelingen mogen wij de volgende asbesttoepassingen verwijderen:

 • Alle vormen van hechtgebonden asbest, zowel intact als beschadigd.
 • Asbesthoudende dichtingen of pakkingen.
 • Asbesthoudende koorden en geweven materialen.
 • Asbesthoudende remvoeringen en gelijkaardige toepassingen
 • Losgebondenasbesthoudend plaatmateriaal en asbestkarton.

Het asbest moet gefixeerd zijn, eenvoudig demonteerbaar en wegneembaar zijn. Het moet verpakt worden zonder dat de asbesthoudende materialen breken of beschadigd worden.

Asbestverwijdering aanvragen?

Ontvang een gepersonaliseerde offerte

Vul het contact formulier in en we contacteren u binnen de 24 uur of contacteer ons via onderstaande gegevens

Offerte 2022
 • Info
 • Persoonlijke details

Veelgestelde vragen

Wij streven ernaar uw verwijdering zo snel mogelijk in orde te brengen. De termijn waarop we kunnen langskomen is afhankelijk van hoe druk het is op dat moment. 

De duur van een professionele asbestverwijdering is afhankelijk van zowel het materiaal als de bewoonbare oppervlak. 

De duur van het inventarisatiebezoek hangt af van enkele factoren. Belangrijke factoren zijn het bewoonbare oppervlakte en het aantal asbesthoudende materialen aanwezig. Meestal duurt een bezoek ongeveer 2 tot 4 uur.

Bij het verwijderen van asbest houden wij rekening met : 

 • De te verwijderen of te demonteren materialen worden vooraf gefixeerd, dit om de hoeveelheid asbestvezels in de lucht zo laag mogelijk te houden;
 • Het asbestgehalte in de lucht mag niet hoger zijn dan 0,01 vezel per m³, dit wordt gemeten via een luchtmeting door een erkend labo;
 • Bij het uitvoeren van de werkzaamheden worden de nodige maatregelen genomen: persoonlijke beschermingsmiddelen, dragen van een ademhalingstoestel dat filtreert met doelmatigheid P3;
 • Asbesim heeft een specifieke opleiding gevolgd en is erkend om via de techniek van eenvoudige handelingen asbest te verwijderen;

De prijs van de asbestverwijdering hangt volledig af van de bewoonbare oppervlakte van het pand. Vraag hier uw offerte aan en ontvang deze binnen de 2 minuten, zelfs in het weekend.

Niet alles mag door particulieren zelf verwijderd worden. Indien je op elk van volgende vragen JA antwoorden, dan mag je zelf het bevattende onderdeel asbest verwijderen:

 • Kun je het materiaal verwijderen zonder het te breken?
 • Kun je het materiaal los schroeven met een traagdraaiende schroevendraaier?
 • Lijkt het materiaal nog in goede staat?
 • Beschik je over hulp (personen en machines) om de platen in zijn geheel te verwijderen en naar beneden te brengen?
 • Ben je voldoende geïnformeerd?

Indien dit niet zo is, dan neem je best contact op met een erkend asbestverwijderingsbedrijf zoals Asbesim.

Lorem ipsum dolor ist amte, consectetuer adipiscing eilt. Aenean commodo ligula egget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quak felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quid, sem.

asbest binnenshuis laten verwijderen