tuinhuisje asbest vrij maken

Hoe werken asbestattesten in België: alles wat je moet weten

In België zijn eigenaren van gebouwen verplicht om een asbestattest aan te vragen als ze vermoeden dat hun gebouw asbest bevat. Dit is om te voorkomen dat mensen onbewust blootgesteld worden aan asbest en om te zorgen dat asbest veilig kan worden verwijderd.

Wat is een asbestattest?

Een asbestattest is een officieel document dat door een gecertificeerde deskundige is opgesteld na inspectie van het gebouw. Het bevat informatie over de aanwezigheid van asbest en de hoeveelheid asbest in het gebouw, evenals de locatie van het asbest en de staat waarin het zich bevindt. Asbesim is gespecialiseerd in het opstellen van asbestattesten. Meer info hier.

Voorbeeld asbestattest aanvraag

Het aanvragen van een asbestattest vereist dat een gecertificeerde deskundige het gebouw inspecteert en monsters neemt om te bepalen of er asbest aanwezig is. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het gebouw.

Wat als er asbest aanwezig is?

Als er asbest wordt gevonden, moet het asbest veilig worden verwijderd door gecertificeerde professionals die voldoen aan de vereisten van de Belgische wetgeving. Dit betekent dat ze specifieke opleidingen en certificeringen hebben om asbest te verwijderen en dat ze de juiste veiligheidsmaatregelen nemen om blootstelling aan asbest te voorkomen.

In samenvatting: asbestattesten in België zijn officiële documenten die door gecertificeerde deskundigen worden opgesteld na inspectie van een gebouw. Ze bevatten informatie over de aanwezigheid en hoeveelheid van asbest in het gebouw, en zijn vereist om te zorgen dat asbest veilig kan worden verwijderd. Geinteresseerd? Vraag hier uw persoonlijke offerte aan.

Benieuwd naar andere artikels over asbest?