Materiaal waarin asbest bleek te zitten na de asbestanalyse

Asbestanalyse laten uitvoeren

Laat vandaag nog een asbestanalyse uitvoeren en stel uzelf en uw gezondheid gerust.

Een asbestanalyse laten uitvoeren is van groot belang om de gezondheid van uzelf en anderen te beschermen. Asbest is een gevaarlijk mineraal dat in veel oudere gebouwen aanwezig kan zijn en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen wanneer het wordt ingeademd. Door een asbestanalyse uit te laten voeren, kunt u er zeker van zijn dat uw huis of gebouw veilig is en dat u geen risico loopt op blootstelling aan asbest. Asbesim voert deze analyses voornamelijk uit in regio Vlaams-Brabant (Asse, Merchtem, Dilbeek, Londerzeel,..) en Oost-Vlaanderen (Buggenhout, Aalst,..).

Wat houdt asbestanalyse in?

Asbesim komt ter plaatse om een staalmonster te nemen. Nadien wordt dit staal door een FOD WASO erkend labo geanalyseerd. Het resultaat van de analyse ontvangt u per mail binnen de 3 werkdagen.

Asbestanalyse via Asbesim laten uitvoeren in lab
verdacht materiaal ter analyse op asbest

Hoe verloopt de monsterafname?

Vooraleer de asbesttest kan worden uitgevoerd, moet Asbesim een staal van het te onderzoeken materiaal isoleren. Het stappenplan van deze afname gaat als volgt.

  1. Het asbestverdacht materiaal wordt vooraf gefixeerd en gecontroleerd op eventuele schade.
  2. Afnemen van het monster.
  3. Tijdens de monstername gebruiken wij een stofzuiger met absoluut filter, dit om emissie van asbeststof te voorkomen.
  4. Nadien verpakken we het monstermateriaal in een geschikte verpakking, om dan dubbel te verpakken. De grotere verpakking voorzien wij van een asbeststicker.
  5. Na de afname: Het punt waar de monsterafname voordeed, wordt nadien gefixeerd. Hiermee proberen we mogelijke emissie te elimineren.
  6. Het gebruikte gereedschap en locatie worden op het einde gereinigd met stofzuiger en vochtige doeken.

Asbestanalyse aanvragen?

Ontvang een gepersonaliseerde offerte

Vul het contact formulier in en we contacteren u binnen de 24 uur of contacteer ons via onderstaande gegevens

Offerte 2022
  • Info
  • Persoonlijke details

Veelgestelde vragen

Momenteel is het heel druk aangezien wetgeving rond deze certificaten niet lang geleden is ingevoerd. Toch streven wij ernaar om de klanten die een aanvraag voor een attest inleveren, zo snel mogelijk te bedienen.

Nadat we het monster hebben afgenomen, sturen we dit dezelfde dag nog op naar het labo. Vanaf dan duurt het maximaal 3 dagen voor u de resultaten ontvangt. De resultaten krijg je via email.

Dit hangt af van het materiaal waar we het monster moeten afnemen. Het is meestal op maximaal 1 uur afgenomen.

Neen, wij zorgen dat al het nodige materiaal aanwezig is. Tijdens de monstername worden volgende beschermingsmaterialen gebruikt: mondmasker FFP3 of (half)gelaatsmasker met P3-filter, wegwerphandschoenen of werkhandschoenen.

Het kan zeker gevaarlijk zijn om dagelijks blootgesteld te worden aan asbest. Asbest is een gevaarlijk materiaal en kan ernstige gezondheidsschade veroorzaken als het ingeademd wordt. Het is belangrijk om professionele hulp in te roepen als je vermoedt dat je in de buurt van asbest woont, zodat het op een veilige manier kan worden verwijderd.

Welke services voert Asbesim nog uit?

Wij voeren nog 4 andere services uit. Wij doen hiernaast ook :

Een schoorsteen die mogelijk asbest bevat.